Süleymanpaşa Hijyen Kursu

Süleymanpaşa Hijyen Kursu 0 552 860 76 10

Süleymanpaşa Hijyen Kursu
Süleymanpaşa Hijyen Kursu

Süleymanpaşa Hijyen Kursu, temel isg kursu, A,B,C sınıfı iş güvenliği kursu, işyeri hekimliği kursu, işyeri hemşireliği kursu almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Siz de hemen Yeni Uzman Akademi’yi arayın, size özel fırsatları kaçırmayın.

Hijyen Kursu Programlarında Ankara Yeni Uzman Akademi

Süleymanpaşa Hijyen Kursu olan yeni Uzman Akademi’de farklı alanda eğitimler düzenlenir. En çok rağbet edilen kursların başında da Hijyen Kursu gelir. Hijyen eğitimleri, çalışanların ve işyerlerinin hijyenik koşullarını korumak ve halk sağlığını korumak amacıyla verilen eğitimlerdir. 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 127. maddesine dayanılarak hazırlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Hijyen Nedir?

Hijyen, sık el yıkama, banyo yapma, çevrenin temizliği vb. gibi sağlıklı yaşamı sağlayacak temizliği takip eden yaşam tarzını ifade eder.

Kötü hijyen, genellikle şiddetli depresyon ve psikotik bozukluklar dahil olmak üzere belirli zihinsel veya duygusal bozukluklara eşlik eder. Demans( öğrenme bozukluğu), kötü hijyenin başka bir yaygın nedenidir. Kimileri, yoksulluk veya sosyal desteğin yetersizliği gibi sosyal faktörler sebebi ile kötü hijyen alışkanlıkları geliştirebilir.

Hangi Alanda Çalışanların Hijyen Kursu Almaları Zorunludur?

Hijyen yönetmeliği, gıda üretim ve perakende iş yerleri,

İnsan tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri,

Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler,

Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerleri

Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarını kapsar.

Hijyen Kursu Konuları Nelerdir?

Süleymanpaşa Hijyen Kursu eğitimlerinde sağlık ve hijyen temel kavramları, gıdalara zarar verebilecek nedenler, çalışanların temizliği ve dikkat edilmesi gereken detaylar,

İşyeri temizliğinde dikkat edilmesi gereken konular,

Dezenfeksiyon çalışmaları,

Sektörler ile ilgili hijyen kuralları,

Tehlike analiz örnekleri,

Gıda enfeksiyonları ve ilk yardım,

El yıkama dezenfeksiyonu,

Gerekli alanlarda maske kullanımı ve temizlik malzemelerinin ve kimyasalların kullanımı gibi konular ele alınır.

Hijyen eğitimleri en az 8 saat sürmektedir ve gerekli durumlarda ders saati artırılabilir. Aynı zamanda bu eğitime katılmayan hiç kimse bu iş kollarında çalıştırılamaz.

Hijyen Kursu, işyerlerinin hijyen koşullarını sağlamak ve halk sağlığını korumak açısından son derece önemlidir. İşletme sahipleri, çalışanlarının hijyen eğitimlerini almalarını sağlamalı ve bu konuda gerekli önlemleri almalıdır.

Yeni Uzman Akademi’de Hijyen Kursu Programları

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında birçok eğitim düzenliyoruz ve düzenlediğimiz eğitimlerinin birçoğunda en çok tercih edilen kurumuz. Yeni Uzman Akademi olarak düzenlediğimiz Hijyen Kursu eğitimlerimiz online olarak düzenlenir ve eğitim sertifikaları da katılımcılarımıza e – devlet programı üzerinden iletilir.

Sertifikalarınızı her zaman görüntüleyebilirsiniz. Herkes Hijyen Kursu eğitimlerimize katılabilir. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi birçok alanda çalışanlar için Hijyen Kursu ve sertifikası zorunludur.

Online, offline ve yüz yüze Hijyen Kursu eğitimlerimize katılabilirsiniz. Kayıt için de Ankara Yeni Uzman Akademi Hijyen Kursu ‘nu arayarak eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Hemen arayın kurslarımıza kayıt olun ve e – devlet onaylı sertifikalarınıza bir an önce sahip olun.

Hemen Arayın