B Sınıfı İş Güvenliği Kursu

B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi

B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi ve İSG Eğitimlerinde lider isim Yeni Uzman Akademi olarak sizleri aramıza bekliyoruz.

İş Güvenliği Neden Önemlidir?

B Sınıfı İSG Eğitimi, özellikle kriz zamanlarında giderek daha önemli hale geliyor. Bu sadece büyük başarı, hızlı ilerleme veya yüksek maaşlarla ilgili bir durum da değil. İş güvenliği, birçok çalışan için öncelikler listesinin üst sıralarda yer alıyor.

Çalışanlar için iş güvenliği, gelecekte yaptıkları işlerinin tehlikede olmadığından emin olmalarıdır. Öngörülebilir gelecekte herhangi bir fesih olmayacağının ve daha fazla istihdam edileceğinize güvenebileceğinizin kesinliğidir. İş güvenliği, iş garantisi veya güvenli iş de eş anlamlı olarak düşünülmelidir.

Araştırmalar ve anketler, iş güvenliğinin genç profesyoneller ve uzun vadeli çalışanlar için giderek daha da önemli hale geldiğini gösteriyor. B Sınıfı İSG Eğitimi Bireylerin emekleri karşılığında adil ödeme yapılmasına ek olarak, kişinin kendi işinin güvenliği, belirleyici iş faktörlerinin en üst sıraları arasında düzenli olarak yer alır. Doğacak kriz konuyu daha da zorunlu hale getiriyor. Korku ve belirsizlik, süreklilik arzusunu teşvik eder.

İş güvenliğinin diğer yönlerden tercih edilmesi de şaşırtıcı bir durum değildir. Profesyonel çalışma hayatında güvenlik, aynı anda birkaç temel ihtiyacı karşılar:

  • Planlama
    güvenliği İş güvenliği, planlama güvenliği anlamına gelir. Uzun vadeli hedefler belirlemenize ve mevcut işiniz etrafında bir yaşam kurmanıza olanak tanır. Güvencesiz işlerde veya örneğin belirli süreli bir iş sözleşmesindebunun tersi açıktır Burada daha fazla esneklik mümkün olmalıdır.
  • Mali Güvenlik
    Çok önemli bir nokta, elbette, güvenli bir işle bağlantılı mali güvenliktir. İstikrarlı bir gelir elde edeceğinize güvenebilirseniz, endişelenecek daha az finansal endişeniz olur.
  • Profesyonel Güvenlik
    Kim düzenli olarak yeni bir iş aramak ve kendini iş piyasasında yeniden göstermek zorunda kalmak ister? Yorucu, sinir bozucudur. Gerekli iş güvenliği ile bunun için endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca iş güvenliği ile birlikte kariyerinize ve başarınıza odaklanma fırsatı yakalarsınız.

İş Güvenliği Kimin Görevidir?

6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, kamu ve özel sektör fark etmeksizin, tüm çalışanları kapsayan 2012’de hayata geçirilmiş bir yasadır. Aynı zamanda çırak ve stajyerleri de kapsamına almıştır. Kamu ve özel sektörde çalışan herkes bu kanundan yararlanma hakkına sahiptir.

İş güvenliği hizmetleri de başta işveren veya işveren temsilcisinin görev ve sorumluluğundadır. İşveren veya işveren temsilcisi iş güvenliği hizmetlerinin gerçek anlamda yerine getirilmesini sağlamak için İSG profesyonellerinden destek alır.

İSG Profesyonelleri Kimlerdir?

İş Sağlığı ve güvenliği alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmış teknik personele kısacası İSG profesyoneli diyebileceğimiz gibi İSG profesyonellerini iş yeri hekimi, iş yeri hemşiresi ve A,B,C Sınıfı İSG Uzmanı olarak belirtmemiz mümkündür.

İş güvenliği uzmanı nasıl olunduğu ile ilgili sitemizdeki “B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi Uzmanlığı” başlıklı blog yazımıza bakabileceğiniz gibi bu yazımızda da “ B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimir Uzmanı Nasıl Olunur.?” üzerinde duracağız.

B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi Uzmanı Nasıl Olunur?

B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alan profesyonelleri “tehlikeli sınıf ve az tehlikeli sınıfta” görev alabilirler. B sınıfı İSG Uzmanı olarak görev almak isteyenlerin öncelikle C Sınıfı İSG Uzmanı olmaları gerekir. C Sınıfı İSG Uzmanı olarak üç yıl tam zamanlı (1095 gün ) çalışmış olanlar B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi Uzmanı eğitimleri için başvuru yapabilirler.

B Sınıfı İSG Uzmanlığı Eğitimleri  

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri gibi eğitimleri de Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülür. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ve onayı ile B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alanında eğitim faaliyetlerini sürdüren ve bu eğitimlerini sürdürürken Yeni Uzman Akademi İSG eğitimleri adına bir marka değer olarak karşımıza çıkar.

Offline Eğitim: Bu eğitimler 90 saat olarak yapılır ve offline eğitimler asenkron veya canlı olmayan uzaktan eğitim olarak da bilinir. Dersler Yeni Uzman Akademi’nin uzaktan eğitim paneline önceden eklenmiş olduğundan katılımcılarımız kendilerine uygun zaman aralığında bu derslere katılabilirler.

Online Eğitim: Bu eğitimler de 90 saat olarak yapılmakla beraber; Yeni Uzman Akademi’nin eğiticileri tarafından internet ortamında canlı olarak yapılır. Bu dersler bir günde en fazla 6 saat olarak yapılabilir. Yeni Uzman Akademi tarafından bu dersler kayıt altına alındığından katılımcılarımız eğitimlerimize tekrar ulaşarak ders tekrarı yapabilirler.

Pratik Eğitimler:  Staj eğitimi de diyebileceğimiz bu eğitimler ise toplamda 40 saattir. Yeni Uzman Akademi’nin eğitim kadrosu tarafından uygun görülen ve iş güvenliği uzmanı bulunduran kurumlarda 5 iş günü içinde her gün 8 saat olarak yapılır.

B Sınıfı İSG Uzmanlığı Sınavları

B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi ve diğer iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bütün işlemler Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı gibi sınavlar da bu bakanlık tarafından yapılır veya görevlendirmesi üzerine başka kurumlar tarafından yapılır.

İSG Sınavları Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılır. Sınavlar son yıllarda Mayıs ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Sınavlarda başarılı olmak için de 50 soruluk çoktan seçmeli testten oluşan sınavsa en az 35 doğru yapmaları üzerine başarılı sayılırlar.

Her sınıf için ( A,B,C) birer defa kurs almak yeterlidir. Sınavda başarılı olamayan katılımcılar sonraki sınav / sınavlara tekrar hazırlanıp ÖSYM Sınav işlemlerini gerçekleştirerek katılabilirler.

Yeni Uzman Akademi Demek: Başarı Demektir

Ağır sanayide gerçekleştirilen hamleler ve işçi haklarının iyileştirilmesi ile tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişmeler yaşanmaya başlandı. Ülkemizde bu yönde atılan en büyük adım da hiç şüphesiz 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunudur. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu ülkemizde bu alanda bir devrim olarak kabul edilebilir.

İş güvenliğinin öneminin artması ile birlikte iş güvenliği profesyonellerinin eğitimleri de büyük önem kazanmıştır. Bu eğitimler başta da belirttiğimiz gibi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu eğitim kurumları tarafından yapılır.

Yeni Uzman Akademi 8 yıllık tecrübesi ile iş yeri hekimliği eğitimleri alanında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izni ile eğitim faaliyetlerini İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da devam ettiriyor.

Yeni Uzman Akademi eğitim B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi alanında eğitim ağı en geniş eğitim kurumu olmanın yanında katılımcılarına sağladığı destekle de başta iş güvenliği C,B,A Sınıfı İSG Uzmanlığı, iş yeri hekimliği ve iş yeri hemşireliği olmak üzere İSG eğitimlerinin öncüsü olmayı çoktan hak ediyor.

Yeni Uzman Akademi B Sınıfı İş Güvenliği Eğitimi kursiyerlerine, katılımcılarına özel hazırladığı konu anlatımı ve deneme kitabından oluşan setin yanında İSG dünyasında en çok tanınan kitap yazarı Hakan Erdoğan’ın 3’lü kitap setini hediye ediyor.

Yeni Uzman Akademi internet sitesi üzerinde bulunan ‘Ders Notları’ sayfası üzerinden iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hemşireliği ve iş yeri hekimliği ders notlarını ve online deneme sınavları ücretsiz olarak herkesle paylaşıyor.

Yeni Uzman Akademi başta instagram olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden de ders notları ve testler yayınlayarak tüm İSG profesyoneli adaylarının sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyor.

Yeni Uzman Akademi yine sosyal medya hesapları üzerinden İSG alanındaki yenilikleri paylaşarak İSG profesyonelleri ve İSG profesyoneli adaylarının gündemi yakından takip etmelerine katkıda bulunuyor.

Siz de İş Güvenliği Kursu Eğitimleriniz de ayrıcalıklı olmak isterseniz; Yeni Uzman Akademi’yi seçin.

İSG Dünyasında popüler olmak yetmez aynı zamanda işinin uzmanı olmak gerekir. Siz de eğitiminizde işinin uzmanları ile çalışmak istiyorsanız Yeni Uzman Akademi’ye gelin.

Bize ulaşmak şimdi çok kolay…